Fantastische Verhalen

Naast de verhalen, columns en een enkel gedicht dat ik op deze blog deel, werk ik aan mijn werkelijke schrijfdoel: een heuse bundel met korte fantasieverhalen. Het zullen geen ijzingwekkende verhalen zijn die de lezer op het puntje van de stoel houden – als ik dat talent bezat was ik wel thrillerschrijver geworden –, maar mijn verhalen zullen zeker de verbeeldingskracht van de lezer aanspreken. Ze moeten tot nadenken stemmen, inspireren.

Voor de (werk-)titel zocht ik naar een uitdrukking die de juiste sfeer zou treffen en de nieuwsgierigheid van mijn toekomstige lezers moest wekken. Ik twijfelde enige tijd tussen ‘de anomalie’ en ‘Geestkracht 11’, maar kwam al gauw tot de conclusie dat deze te mysterieus (lees: vaag) waren en dus hun doel voorbij schoten. Ik besloot het concreter te houden en dus werd het ‘Paul Bastiaansen’s Fantastische Verhalen’, een vlag die de lading het beste dekt.
Meteen had ik een totaalconcept voor ogen en wist ik hoe de omslag van mijn bundel er (ongeveer) uit moest gaan zien: een achtergrond in steampunk-stijl met sterk contrasterende letters die geen twijfel laten bestaan over de inhoud. De verhalen zelf zijn immers geheimzinnig genoeg.

Het is misschien voorbarig om in een vroeg stadium al zo ver vooruit te kijken, maar het helpt mij tijdens het schrijven van de verhalen te weten in welke richting ik wil.