De val

Het weidse uitzicht is zo overweldigend dat hij er in op wil gaan, zonder belemmerende zaken als struiken of hekken. Niet gehinderd door hoogtevrees tart hij het lot en waagt zich bij de rand; nu pas voelt hij zich één met het landschap. Euforie is zijn beloning, maar hij moet de prijs betalen voor zijn hoogmoed.
Terwijl hij achterwaarts de diepte in tuimelt, besluit hij in een fractie van een seconde dat hij zich niet wil laten overmannen door angst voor de dood. Hij wil het beste uit dit slotakkoord halen. Zijn tocht naar het onvermijdelijke is immers de ultieme wens van ieder mens: het bevrijdende gevoel van vliegen als een vogel. Als een adelaar zweven op de thermiek tussen de bergen, al is het maar voor even. Ook het einde van de val vreest hij niet, dit zal snel en pijnloos zijn. En het is geen einde, maar een overstap naar een volgend leven, een nieuw avontuur. Hij is er klaar voor.

4 thoughts on “De val

  • Jawel. Ik heb plannen voor een bundel. Van Fantasieverhalen. Zoiets als wat ik afgelopen tijd schrijf, maar dan wat langere/volledige verhalen (10-15 pagina’s) Kijk maar op mijn Facebookpagina ‘Paul Bastiaansens Fantastische Verhalen’. (Of hier, onder Fantastische Verhalen)
   Al opperde mijn zus laatst dat ik deze ultrakorte verhaaltjes ook wel zou kunnen bundelen. Daar kan immers een markt voor zijn. Een soort ‘leestussendoortjes’.

   • Ja leuk! Ik wist van je pagina, maar was eerlijk gezegd alweer ‘vergeten’ dat dit naar aanleiding van een bundel was, excuus. Erg spannend. Doe je het zelf of via een uitgeverij?
    En ukvs hebben denk ik inderdaad een toekomst; tegenwoordig moet alles snel snel 😉
    Je zou een bundel met korte en ultra korte verhalen kunnen overwegen. Is ook leuk. Je zou ze op alfabetische volgorde van titel kunnen zetten, dan krijg je een mooie mengeling.

    Maar je hebt vast zelf ook ideeen genoeg! 😀

   • Wat uitgeven van mijn ‘Fantastische Verhalen’ betreft, daar ben ik nog niet mee bezig. Eerst maar eens zorgen dat ik genoeg materiaal heb om te publiceren.

    Maar misschien besluit ik voor die tijd wel om eerst een bundeltje hapklare UKV’s uit te geven. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s