De val

Hij droomde er vroeger wel eens van: vallen. Het gruwelijke besef dat je leven binnen enkele momenten onherroepelijk ten einde zal zijn. Dat laatste moment dat zich in een tergende slow-motion lijkt te voltrekken. Alsof je nog even respijt krijgt om je zonden te overdenken, voor je op pijnlijke wijze uit het leven word weggerukt.
Het is niet langer een droom. Terwijl hij achterwaarts de diepte in tuimelt, besluit hij in een fractie van een seconde dat hij zich niet wil laten overmannen door angst voor de dood. Dat zou pas een verspilling van kostbare tijd zijn. En dus wendt hij al zijn positieve energie aan om het beste uit dit slotakkoord te halen. Zijn tocht naar het onvermijdelijke is immers de ultieme wens van velen: het bevrijdende gevoel van vliegen als een vogel. Als een adelaar zweven op de thermiek tussen de bergen, al is het maar voor even. Maar ook het einde van de val vreest hij niet, dit zal snel en pijnloos zijn. En het is geen einde, maar een voortijdige overstap naar een volgend leven, een nieuw avontuur. En hij is er klaar voor.

Advertenties

4 thoughts on “De val

  • Jawel. Ik heb plannen voor een bundel. Van Fantasieverhalen. Zoiets als wat ik afgelopen tijd schrijf, maar dan wat langere/volledige verhalen (10-15 pagina’s) Kijk maar op mijn Facebookpagina ‘Paul Bastiaansens Fantastische Verhalen’. (Of hier, onder Fantastische Verhalen)
   Al opperde mijn zus laatst dat ik deze ultrakorte verhaaltjes ook wel zou kunnen bundelen. Daar kan immers een markt voor zijn. Een soort ‘leestussendoortjes’.

   • Ja leuk! Ik wist van je pagina, maar was eerlijk gezegd alweer ‘vergeten’ dat dit naar aanleiding van een bundel was, excuus. Erg spannend. Doe je het zelf of via een uitgeverij?
    En ukvs hebben denk ik inderdaad een toekomst; tegenwoordig moet alles snel snel 😉
    Je zou een bundel met korte en ultra korte verhalen kunnen overwegen. Is ook leuk. Je zou ze op alfabetische volgorde van titel kunnen zetten, dan krijg je een mooie mengeling.

    Maar je hebt vast zelf ook ideeen genoeg! 😀

   • Wat uitgeven van mijn ‘Fantastische Verhalen’ betreft, daar ben ik nog niet mee bezig. Eerst maar eens zorgen dat ik genoeg materiaal heb om te publiceren.

    Maar misschien besluit ik voor die tijd wel om eerst een bundeltje hapklare UKV’s uit te geven. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s